Wednesday, March 16, 2016
Permata keindahan


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum buat rohku dan kepada sesiapa yang membaca entri ni..

Jujur sejujurnya, niat buat blog hanya tuk suka2...tapi alhamdulillah..Allah telah hadirkan seorang insan istimewa dalam hidup ni..Insan yang banyak mengajar saya sesuatu yang baru...Terima kasih Allah  :)

Di sini ingin ku bicarakan kata dari hati.. Kata kebenaran atas apa yang terjadi..

Hidup ni bohonglah kalau x de suka duka.. bohong la kalo dalam hubungan x de sengketa atau perbalahan..

ya.. Sungguh Allah Maha Mengetahui.. Maha Pengatur Yang Sempurna.. Allahu Rabbi..
Alhamdulillah Allah hadirkan dia... 

Sedarlah kalian,,setiap orang yang hadir dalam hidup ini, pastinya bersebab dan berhikmah.. Pasti!!

Baru2 ni, saya sendiri..merasai indahnya aturan Allah.. Hikmah pergaduhan tempoh hari membuatkan saya rasa ingin berubah,,berubah menjadi lebih baik..berubah untuk tidak terus menyakiti..


Di balik kepahitan, akan terasa juga kemanisannya.. Pahit sebuah teguran, tapi membawa seribu makna dalan kehidupan,,Sebuah lagu yang dihadiahkan oleh seorang insan istimewa..Dendangan yang terus meresap ke jiwa hingga air mata seakan tidak ingin berhenti,, Saat diri memberontak mengatakan hanya diri ini yang benar,, saat langsung tiada pintu tolak ansur.. Lirik dan keikhlasannya membuat diri ini tenggelam dalam tangis sendiri..

Teguran itu tanda sayang,,kesetiaan itu tanda cinta,,kesabaran itu tanda ikhlas,,entri ini tanda peringatan..

Terimalah teguran walau mengambil masa yang lama..tegurlah dari hati,in shaa Allah ianya akan sampai terus ke hati insan yang ditegur..

Mungkin air mata ni mampu ditahan,,namun hati terus hiba mendengar tiap bait kata..terima kasih atas segalanya.. Moga Allah merahmatimu duhai sahabat dunia akhiratku..#Kaca Yang Berdebu- Maidany
#Subhanallah

No comments:

Post a Comment